divendres, 20 de novembre del 2009

SEMINARI ACTIVITAT 6

El dimecres 18 de novembre la meva companya Blanca Vivet i jo vam decidir fer dos activitats: visitar el casal del raval (tal i com ja estava previst)i després anar a visitar l'espai educatiu d'una entitat o exposició d'interés públic.

Teniem la idea de visitar el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), però com estavem a la Rambla de Catalunya, vam decidir anar també al MUSEU DE CERA per informar-nos si feien alguna activitat o taller destinada al nens. La seva resposta va ser negativa, ja que podien entrar perfectament a veure les exposicions de cera però acompanyats d'almenys un adult, ja que no fan visita guiada per ells ni ofereixen cap activitat. Per tant, vam marxar. La següent parada va ser "El Pueblo Español" i per últim al MNAC.

En "El Pueblo Español" ens van atendre molt bé. Una de les monitores ens va donar tota la informació que necessitàvem. L'únic que no vam poder fer és la visita perquè en aquell precís moment no hi havia cap escola.

EL PUEBLO ESPAÑOL està situat a l'Avinguda Marquès de Comillas 13 (Montjuic). Es tracta d'un mueseu arquitectònic, construït al 1929. Els nens poden passejar per carrers i places d'arreu d'Espanya. És un espai on hi ha reproduïts edificis i monuments més bonics de la península.

Tal i com ens va dir la monitora, cada dia reben fins a un total de 4 escoles. Un cop arriben amb l'autocar, els hi fan la benvinguda i l'acolliment per mitjà d'una breu explicació sobre el museu i seguidament donen pas a la visita guiada i al taller.
L'excursió està dividida en dos parts: la primera és d'1h de duració i es tracta d'una breu explicació acompanyada de la visita al museu (en aquest moment, els nens poden descubrir botigues, edificis, cases, restaurants, museus i fins i tot zones verdes a on jugar) i seguidament una hora de taller (el contractat per l'escola). El mueseu disposa de 2 monitors i 2 animadors que treballes molt durant tota la setmana per tal de donar el millor servei als nens. Per això, els caps de setmana també tenen una sèrie d'activitats i tallers per realitzar amb les famílies. Tal i com diuen: cada mes una temàtica, cada diumenge un taller i un espectacle. I, un cop al mes, una gran festa familiar que fan historia!

Ofereixen suport al professorat, ja que han adaptat les activitats amb objectius, continguts i competències. També ofereixen més de dues hores d'activitat dirigida combinant diferents activitats i tallers segons les necessitats del grup, varietat de tallers, espectacles, itineraris guiats... novetats com el taller d'escultura... en definitiva, un dia ple d'activitats i lleure.
A continuació esmentaré la oferta de tallers que disposen pels alumnes de primària:

Taller de gravat
Taller de cistelleria en miniatura
Taller de cuir
Taller de vitrofusió
Taller d'escultura amb paper maixé
Taller de vidre pintat

Per últim, una de les preguntes que li vam formular va ser quines activitats eren les més demandades per les escoles i ens va dir que aquelles que els nens podien veure a l'artesà com treballen, tocar les eines que fan servir i també aquelles activitats/tallers que no poden realitzar a les escoles com ara la "Vitrofusió" o "escultura amb paper maixé".

Per més informació es pot consultar la pàgina web: www.poble-espanyol.com

Finalment, la última parada va ser al MNAC. No ens va agradar molt el tracte que ens van donar. Ens van facilitar molt poca informació i ens van dir que les poques activitats que feien estaven a internet. Bé doncs, després de fer una visita virtual, hem obtingut la següent informació:
- Activitats familiars com ara "Fades que no s'enfaden"
"L'hora blava"
- Activitats educatives: Educart
- Contes
- Material educatiu per les escoles

Per més informació: www.mnac.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada