dilluns, 9 de novembre del 2009

9 DE NOVEMBRE

DESCRIPCIÓ

Avui dilluns 9 de novembre, hem dedicat la classe a fer les exposicions sobre l'activitat "QUI ÉS ELLA/A ?". Cada alumne tenia 2 minuts per explicar a la resta de companys el procediment (com ha fet la descripció, en què s'ha basat, per què l'ha fet d'aquell company en concret...) que havia seguit per realitzar l'activitat de descriu-re a un company, acompanyat de fotografies fetes per ell mateix.

AMPLIACIÓ

La descripció és explicar, de forma detallada i ordenada com són les persones, però a més a més ens donen informació sobre els llocs o fins i tot els objectes. Gràcies a la descripció, podem ambientar la acció i crear una atmòsfera que fagi més creïble els fets que es narran. Moltes vegades, les descripcions detenen l'acció i preparen l'escenari dels fets que segueixen.

Passos a seguir per fer una descripció:

1r: Observar amb molta atenció i seleccionar els detalls que considerem més importants.
2n: Organitzar els detalls seguint un ordre:
- D'allò general o lo particular o al revés.
- Dels primers plans al fons o al contrari.
- De dintre a fora o al revés.
- D'esquerra a dreta o al revés.

És important que a la hora de descriure, situem els objectes en el espai amb precisió. Es fa ús d'expressions com ara: a la dreta, al fons, junt a, darrera, al centre...

REFLEXIÓ

Considero que ha estat una activitat molt encertada, ja que per a tots aquells companys que no es coneixien, han pogut establir una relació més estreta per tal de poder realitzar aquesta tasca i ha permès tenir coneixement de com et veu el company que t'ha escollit per fer la seva redacció.
En el meu cas, jo ja coneixia a la Mireia Toro, però igualment m'ha agradat molt fer aquesta activitat de descriure-la perquè tingui una millor idea de com la veig, a la vegada que saber com em veu ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada