diumenge, 8 de novembre del 2009

30 OCTUBRE

DESCRIPCIÓ

La sessió va començar amb la lectura titulada Vaig creure en ells (David Jou) pel nostre company David Cortés. Acte seguit, vam fer l'entrega del resum del llibre Com parlar bé en públic, treballat a casa.
Després, vam llegir un breu text titulat "Coses meves" d' Albert Om i "Lingüística, una introducción al estudio del lenguaje, con textos y ejercicios" de Jesús Tusón. En aquest últim text l' hem llegit individualment, subratllant les idees principals.
APROFUNDIMENT
El llenguatge humà és un sistema de comunicació que, bàsicament, es desenvolupa a través del canal vocal-auditiu ( a través del so). És una de les característiques que més defineixen els éssers humans. A continuació esmentaré els temes tractacts al text treballat a classe "Lingüística":
- El llenguatge i les llengües: ens parlen sobre el llenguatge humà, les senyals que aquest el constitueixen.
- Els elements per una definició del llenguatge: esmenten els diversos nivells del llenguatge i allò que comporta.
- El llenguatge i la organització de l'entorn: amb una llengua organitzem el nostre entorn, el món a on vivim. La comunicació és possible gràcies a la organització i reducció que del món fem per mitjà del llenguatge.
- El llenguatge és un element bàsic en la constitució del pensament.
- El llenguatge és el suport bàsic de la memòria
- El llenguatge ens permet la autoexpressió; el diàleg amb nosaltres mateixos, la reflexió sobre les nostres experiències.
- El llenguatge juga un paper principal en la constitució del pensament i el suport de la memòria. Ens permet expresar-nos lliurement i és la causa del diàleg.
- Tota persona disposa d'una de les tres mil i quatre mil llengües vives. Aquestes s'agrupen en famílies lingüístisques segons les semblances i els orígens.
- Els prejudicis lingüístics: la xenofòbia lingüística i la desconfiança per allò desconegut.
La llengua permet la comunicació entre els membres d'una comunitat idiomàtica la qual permet coincidir o no amb els límits polítics i geogràfics d'un Estat.
La seva naturalesa és oral i ens permet xifrar i desxifrar missatges.
REFLEXIÓ
En definitiva, el llenguatge humà és un sistema de comunicació que presenta molts avantatges derivats del canal que empra, el canal vocal-auditiu. Per tant, hem de fer un bon ús d'ell i més nosaltres com a futurs mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada