divendres, 25 de desembre del 2009

WEB 2.0

La conferència realitzada per l’Anna Pérez tracta sobre la Web 2.0 i la Blogosfera. Aquests dos conceptes relacionats amb l'àmbit educatiu.

La Web 2.0 és una nova web per crear contingut de forma cooperativa. Gràcies a les eines que ens proporcionen en l'actualitat, com ara, blogger, youtube, podcast... entre d'altres, qualsevol de nosaltres pot crear contingut i compartir-lo.

Sobre la Blogosfera, a la conferència ens expliquen com podem assimilar el contingut dels blocs, a la vegada que intervenir en aquests. En els blocs es pot disposar d'una llista d'enllaços d'altres blocs, arxius o pàgines dinterès.

Sobre la Blogosfera educativa, L'Anna aconsella ensenyar les noves tecnologies i llenguatge als alumnes, ja que, en l'actualitat, moltes vegades les escoles rebutjen aquest llenguatge. Per tant, els professors han de preparar activitats a on els alumnes hagin de fer ús d'aquestes noves tecnologies i llenguatge, així com, ensenyar a utilitzar la informació seleccionada per Internet.
En definitiva, per mitjà dels blocs, els nens es poden expressar lliurement i en qualsevol moment, formant part d'una educació diferent fins aleshores. Una educació dinàmica i d'autoaprenentatge gràcies a les noves tecnologies.

En general, he trobat una conferència bastant interessant, ja que hi havia molts aspectes que desconeixia o que no els tenia del tot assolits. Com a futurs mestres, és interessant tenir un bon coneixement sobre les diferents possibilitat que ens puguin donar les TIC, ja que són molt bon recurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada