dimecres, 2 de desembre del 2009

30 NOVEMBRE


DESCRIPCIÓ

El passat 30 de Novembre vam seguir amb les exposicions a classe de Territori. Tots disposàvem d'uns sis minuts de duració per exposició. A continuació afegiré aquells companys que ens van fer l'explicació del treball realitzat, així com el títol de cada tema.

Helena Vall i Ethel Nogués: Llegendes de Girona.
Òscar Garcia i Martí Villegas: Llegendes de Tremp i Berga.
Helena San José i Laura Cazorla: El parc natural de Collserola.
Óscar Valverde i Rafa Moya: Terrassa Modernista.
Sonia Pérez i Mireia Toro: Sant Boi Solidari.

APROFUNDIMENT

Què és Territori?

Entenem per territori a l'àrea definida que està en possessió legal d'un individu, organització, institució, Estat o país.

El concepte de territori és ampli i molt divers. En geografia és molt utilitzat. En la física, per exemple, aquest concepte es refereix a la supercicie terrestre o relleu, i per això està vinculat a les nocions de litosfera i atmosfera, entre d'altres.

La disciplina que ha estudiat amb major grau el concepte de territori, és la geografia política. Com a tal, investiga l'ús d'un territori com espai físic dominat per una persona o grup social vers uns altres. Moltes vegades, el territori és sinònim d'Estat i de poder nacional, en íntima relació amb els conceptes d'organització territorial i divisió administrativa que son inherents al desenvolupament d'una Nació.

Informació obtinguda de: www.definicionabc.com

REFLEXIÓ

M'ha semblat un treball molt interessant. La meva companya Mireia Toro i jo, vam decidir enfocar aquest treball en un dels aspectes que hem considerat més interessants del nostre poble Sant Boi de Llobregat: la solidaritat.

Com a bons futurs mestres, no podem mirar cap a un altre costat davant de situacions injustes i reals que ens envolten diàriament. Per aquest motiu, vam voler estar presents i col.laborar en una de les fires dedicades a la solidaritat: El Barrejant.

Per desgràcia, moltes vegades la solidaritat deixa de ser un valor en la nostra societat per convertir-se en un simple interès, i són mínimes les ocasions que els països tenen ocasió d'ajudar ho fan de forma desinteresada.

Per tant, considero que la solidaritat ha de requerir esforços per part de tots els individus amb l'objectiu de construir i obtenir les metes de progrès que beneficiïn a la societat en general. Per aquesta importància tan elevada, vam decidir tractar el tema de la solidaritat en el nostre "territori".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada