dijous, 3 de desembre del 2009

WEBQUEST

"CONOZCAMOS LA CULTURA DE NUESTRO AMIGO OMAR"

Aquesta webquest està dividida en 7 apartats. En primer lloc, fan una breu introducció del tema per tal d'ubicar al lector.
Es centren en una aula de 2n de primària, més concretament en l'àrea de coneixement del medi social i cultural. El tema és "Educació per la pau i la convivència".

Aquesta pàgina web ha estat el·laborada amb l'objectiu d'assolir un apropament per part dels alumnes a altres de diferents cultures i costums (és a dir, tots aquells nens que venen al nostre país amb els seus familiars per tal de millorar el seu nivell de vida i obtenir un futur millor) per tal de tenir un coneixement més ampli sobre aquestes formes de vida tan diferents a la nostra.
El següent apartat és la "Tarea", a on expliquen com es realitzaràn les activitats. En aquest sentit, tal i com expliquen, aquestes activitats es portaran a terme de forma individualment o en grup de tres persones segons el tipus d'activitat. L'objectiu d'aquestes activitats és ajudar a Omar a integrar-se en l'escola.

Seguidament trobem el "Proceso", és a dir, el procès que seguiràn els alumnes per tal d'obtenir l'objectiu marcat. Per exemple:

- Cercar les diverses races que hi ha en el món
- Buscar els costums i aspecte físic de les altres races

- Inventar contes a on els personatges siguin de diverses races
- Buscar tradicions de diferents parts del món...

En definitiva, es pretèn que els alumnes tinguin el màxim coneixement possible sobre les altres races i fer del nou company (Omar) un més del grup-classe i acollir-lo de la millor manera possible.
En l'apartat de "recursos" fa referència a aquells recursos físics i en xarxa que utilitzen en aquesta WebQuest.

En quan a "l'evaluación", donen idees de com la professora pot realitzar una avaluació a l'aula. La penúltima pestanyeta és "conclusión" a on exposen les conclusions que han d'arribar els alumnes un cop finalitzat el treball proposat. Per últim, podem veure en "créditos" tots aquells participants d'aquesta WebQuest.

Personalment, considero que ha estat una lectura molt interessant, ja que, com a futurs mestres ens podrem trobar en situacions similars, per tant, pot ser molt útil aquesta pàgina.


http://www4.ujaen.es/~apantoja/webquest/intercultu/omar/omar.htm#conclusi%C3%B3n

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada